• Hjem
Torsdag, 05 Januar 2017 21:30

Athelas åbner foråret 2017 med Brand New Tuesdays

Skrevet af Mads Brammer

bnt front

I 2017 genoptager Athelas den populære Brand New Tuesdays (BNT) koncertserie, hvor ensemblet blandt andet leger med koncertformen og præsenterer ensemblets musikere som solister og i mindre kammerensembler. I år spiller ensemblet  fire koncerter i BNT regi, der følger årets gang og hver især forholder sig til den aktuelle årstid med de farver og stemninger, der karakteriserer den. 

Årets koncertrække indledes for første gang i Literaturhaus  d. 7. Februar med opvarmning ved husets bar fra kl. 19.00, en times koncert fra kl.  20.00 og afrunding i husets bar fra 21.00.

Athelas cellist Adam Stadnicki indleder koncerten med Anders Nordentofts stykke for solocello "Winter Tree", der fremmaner det tyste hvide landskab med det enlige nøgne træ, mens Morton Feldmans stykke med den meget lidt vinterlige titel "The Viola in My Life" synes at være musik, der er ved at fryse til og blive til den vinterlige ventetid.
Rune Glerups "Sonata in Seven Movements" spilles af Athelas faste pianist, spanske Manuel Esperilla, der synes at musikkens skrøbelighed minder ham om is og sne.
Vores Bratschist, Mina Fred, bidrager med musik af Louis Aguirre, der er skrevet til specielt til hende i 2011, for solo forstærket viola. Stykket er en liturgi - altså et forløb af ritualer, genkomster, som årstiderne er det.

Athelas vil ved hver eneste af årets BNT-koncerter præsentere et nyt værk af vores huskomponist i 2017 Morten Olsen. Disse værker er, udover at være et værk i sig selv, hver især et forstudie til et større værk, der præsenteres i efteråret, og som vil inkludere en række elementer, ensemblet ikke til daglig prøver kræfter med. 
Ved koncerten uropføres værket "Frenzy" af Morten Olsen for den usædvanlige besætning klaverkvintet og elguitar (som spilles af komponisten selv).

Relationen til vinter er vanskelig her - men raseriet er iskoldt!

Program:

Anders Nordentoft (f. 1957): Winter Tree (1990), cello solo
Morton Feldman (1926 – 1987): The Viola in my life (1970), bratch og klaver,
Rune Glerup (f. 1981): Sonata in Seven Movements (2011)
Louis Aguirre (f. 1968): Lirturgias de Igbodú - Eshu, 1. sats (2011),  Bratch og elektronik/stemme
Morten Olsen (f. 1961): Frenzy (uropførelse): 4 strygere, klaver og elguitar

Billetter: Online forsalg her og i døren

Billetpris: 50 DKK

Literaturhaus, Møllegade 7, København N

Skriv en kommentar

StatKunstF Logo DK

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Esromgade 15, 2407 - DK-2200 København N
CVR: 26598125
Copyright © 2013 Athelas