KLANG Jubilæumskoncert 2019

 


1906 Klang Athelasdk

.Athelas Sinfonietta og Klang - Copenhagen Avantgarde Music Festival har en lang og tæt historie sammen.

Festivalen udsprang af Athelas for 10 år siden, men blev på et tidspunkt udskilt fra ensemblet for at være en festival med egen ledelse og egen profil. Siden har Athelas og Klang kørt et tæt parløb, hvor Athelas er selvskreven ved hver eneste festival, hvor vi enten spiller åbningskoncerten eller en anden højt profileret koncert i løbet af Festivalen.

Festivalen kan altså i år fejre sin 10 års fødselsdag, og i den anledning skal der naturligvis gøres noget ekstra!

Den officielle jubilæumskoncert afholdes Tirsdag d. 4. juni i Diamanten og her slår Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble sig sammen i et program med 5 værker - heraf to uropførelser af unge komponister.

Når de to ensembler på denne måde slår sig sammen - og der kommer et par assistenter - har vi pludselig et orkester på næsten 30 musikere. Det giver mulighed for at spille værker, der ellers kun sjældent har mulighed for at komme til opførelse, da de er for store til en Sinfonietta og for små til et symfoniorkester.

Det store ensemble spiller under ledelse af Pierre-André Valade og med den svenske superpianist Jonas Olsson som solist.

Det giver mulighed for at høre "Tunnels de Lumiere" af Bent Sørensen for 2. gang i Danmark (1. gang var i 2013) og Rune Glerups koncert for klaver og lille orkester for 1. gang i DK. Begge disse værker er oprindeligt bestilt og uropført af det franske Ensemble InterContemporain i Paris.

Da det nu er en  jubilæumskoncert har Athelas og Klang bestilt to stykker "festmusik" til lejligheden hos to unge komponister: Bara Gisladottir og Loïc Destremau.
De er hver blevet bedt om at skrive et kort stykke musik med en vis festlig karakter - som tidligere tiders fanfarer og festsange - men har også fået at vide, at vi gerne ser dem forholde sig let distanceret til hele ideen om festlig musik, ud fra tanken om at ordet "festlig" er det mest ufestlige, der findes.
Da begge komponister ofte forholder sig til selve koncertsituationen, nu og da som udøvende på forskellige niveauer, og nu også skal forholde sig mere eller mindre meta-agtigt til den musik, de skal levere, forventer vi os faktisk lidt af en fest med disse to korte værker.

Til at fuldende koncerten spilles Li-Ying Wus "Ritornelle" af Esbjerg Ensemble.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

StatKunstF Logo DK

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Esromgade 15, 2407 - DK-2200 København N
CVR: 26598125
Copyright © 2013 Athelas