Ny Musik for børn

At introducere landets helt unge musiktalenter til ny kompositionsmusik og opføre musikken sammen med dem er et af Athelas Sinfoniettas hovedfokus-områder - og en fast del af ensemblets strategi.

Athelas prioriterer således formidlingen af den moderne kompositionsmusik for og med børn og unge meget højt - både workshops og samarbejdskoncerter.

I marts 2014 uropførte Athlelas hele fem værker af danske komponister sammen med en flok unge MGK-talenter fra Københavns og Helsingør Musikskoler, Ishøj Kulturskole og Sankt Annæ Gymnasium. Dirigenten Morten Ryelund stod i spidsen.

På prog. var Lars Kyndes stemningsfulde "Shadow Plant" - et værk, som er tilegnet den amerikanske musikteoretiker Ervin Wilson (f. 1928) og hans inspirerende arbejde med en organisk og geometrisk mikrotonalitet. Wilson var interesseret i naturen og genfandt sine musikalske strukturer overalt i planterne, hvilket høres i musikken. Lars Kynde konstruerede selv en del af instrumentariet. På koncerten var også toner af komponisterne Klaus Ib Jørgensen, Jexper Holmen & Frode Andersen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Fridtjof Dahlgaard, Regin Petersen og Anton Bigum Kampe.

Athelas lavede i november 2012 en koncert sammen med Sigurd Barrett med bl.a. spritny musik af den unge komponist Simon Løffler.

I efteråret 2013 samarbejdede ensemblet med komponist Regin Petersen om en serie improvisations-workshops for musikskoleelever.

Vi er altid på jagt efter nye idéer til projekter for børn og unge, kontakt derfor Athelas' producent Mads Eske Brammer, hvis du har en god idé til et projekt, som vi kan arbejde videre med.

 

Tilbage

StatKunstF Logo DK

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Esromgade 15, 2407 - DK-2200 København N
CVR: 26598125
Copyright © 2013 Athelas