Ny kompositionsmusik

Athelas Sinfonietta Copenhagen er blandt de førende danske ensembler, og har opnået internationalt ry for sine fortolkninger af ny kompositionsmusik. Alle i og omkring ensemblet påtager sig med stor virkelyst at være talerør for avantgarden og den nye kompositionsmusik i forbindelse med koncerter, medvirken i operaforestillinger og på festivaler, internationale turneer og nyskabende projekter. Ensemblet har siden grundlæggelsen i 1990 opført ca. 600 forskellige værker, hvoraf en stor del er uropførelser. Athelas Sinfonietta Copenhagen er ensemble in residence på Athelas New Music Festival, nu KLANG –Copenhagen Avantgarde Music Festival.

Det internationale samarbejde er vigtigt for Athelas, der bl.a. er med i de EU-støttede projekter Integra, RE:NEW MUSIC og senest NEW:AUD, der er et europæisk ensemblesamarbejde, der fokuserer på publikums- og koncertudvikling.
 Athelas giver regelmæssigt koncert i udlandet – i 2011 var Athelas på turne i England, Monaco og USA og gæstede i 2012 den prestigefyldte Festival Musica i Strasbourg.

Athelas har i 2014 gæstet Chiffren - kieler tage für neue musik i Kiel med 5 tyske premierer.

Athelas Sinfonietta Copenhagens seneste cd’er er Per Nørgårds “Lygtemænd i byen” (2010) og Poul Ruders’ “Songs and Rhapsodies” (2011), og Athelas sidste udgivelse i samarbejde med DACAPO med musik af Rune Gleerup blev udgivet ved en releasekoncert i februar 2014.

Udgivelserne kan findes her http://www.dacapo-records.dk/en/artist-athelas-sinfonietta-copenhagen.aspx

 

StatKunstF Logo DK

Statens Kunstfond yder driftsstøtte til Athelas Sinfonietta Copenhagen.
Athelas er endvidere støttet af en række fonde, kommunale støttegivere og andre interessenter.

ATHELAS Sinfonietta Copenhagen
Esromgade 15, 2407 - DK-2200 København N
CVR: 26598125
Copyright © 2013 Athelas